Kees van Bemmel

Biografie

Sinds 1984 is rockveteraan Kees van Bemmel te vinden op nationale en internationale podia. Met onverminderd hard werken blijft hij zijn publiek boeien. Naast zijn reputatie als solo muzikant heeft hij ook zijn naam verankerd als frontman in bands zoals The Wildcats, Dicemen, Hot Rock, Ghostriders, Bullshine, The Jacuzzi Sharks en meer.

Een typische singer-songwriter? Nee dat zeker niet. Hij schrijft zijn eigen liedjes en zingt deze zichzelf begeleidend op gitaar, maar dat is ongeveer waar de vergelijking met een singer-songwriter ophoudt. Als autodidact heeft hij zich een stijl van gitaarspelen aangeleerd waarmee hij de akoestische gitaar door zijn stevige ritme en melodie laat klinken als een kleine band.

Halverwege de jaren zeventig werd Kees (1963) sterk geïnspireerd door onder andere Elvis Presley, AC/DC, Deep Purple en Iggy Pop. Met deze gidsen als uitgangspunt dook hij in de Rock and Roll, Rockabilly, Hard Rock, Blues, Country en andere genres. Dit bracht hem er al snel toe, om zijn eigen muziek te gaan schrijven en uit te voeren. Door een gebrek aan hedendaagse hulpmiddelen zoals YouTube en internetlessen maar ook aan muziekdocenten die hem destijds konden boeien, heeft hij zich voornamelijk zelf alles aangeleerd.

Sinds zijn eerste publieke optreden in 1984 is er veel op zijn pad gekomen. Allereerst de ontelbare optredens wereldwijd maar ook de samenwerking met bekende muzikanten als Herman Brood, James Burton, DJ Fontana, Andy Tielman, Rocky Burnette, Paul Burlison, Sleepy LaBeef, Hans Dulver, Eddy Clearwater, Jimmy Dawkins en meer. Daarbij is hij twee keer in de finale van de Grote Prijs van Nederland terecht gekomen met zijn bands Hot Rock en Dicemen wat een mooie bevestiging betekende voor zijn zelf geschreven songs en daarbij de performance zoals die samen met de band collega’s werd neergezet. Ondanks een indrukwekkende geschiedenis is zijn visie altijd toekomstgericht “to Rock On!”

Wat betekend Kees van Bemmel solo?
Zijn repertoire is een combinatie van eigen nummers en een aantal zorgvuldig geselecteerde covers. In de lijst van eigen nummers staan ook nummers die hij met zijn bands heeft gespeeld.
Zijn stijl komt uit de richting van Rock and Roll, Rockabilly, Country, Blues en diverse Rock stijlen waarbij zijn live performances rocking en entertaining zijn.
Bekijk Kees van Bemmel, muzikaal gestript tot akoestische gitaar en zang, in de meest pure vorm van (rock) muziek maken.

©2020 webdesign Kc-music